Elevationssenge

En elevationsseng består grundlæggende af en elevationsbund, en springmadras samt en elektrisk motor, der via fjernbetjening hæver eller sænker madrassen i enten hoved- og fodende – eller i begge ender samtidigt.

Elevations seng
Elevationsseng
Med en elevationsseng kan du indstille (hæve) hovedenden, så den giver dig en komfortabel ryg- og hovedstøtte, når du en sen aftentime får lyst til at læse en god bog i sengen. På den måde kan du forvandle din seng til en behagelig læsestol helt uden, at du behøver at rejse dig fra sengen.

Dyrker du meget sport, har du vand i benene eller har du problemer med hoste, kan du have gavn af en elevationsseng. Elevationssengen er også praktisk, hvis du foretrækker at sove med hovedet beliggende højere end resten af kroppen – en opgave, de fleste hovedpuder ikke kan honorere.

Ligeledes, hvis du har behov for at sove med benene let løftet, kan en elevationsseng klare det for dig. Med andre ord: du skal vælge en elevationsseng, hvis du godt kan lide at sidde op og læse i sengen eller, hvis du har andre behov end dem, en almindelig vandret seng og madras kan hjælpe dig med.

En seng til én eller to personer?
Når du køber en elevationsseng, skal du overveje om sengen skal benyttes af én eller to personer (både nu og fremover). Skal sengen benyttes af to personer, er det oplagte valg en elevationsseng med to separate madrasser og to elevationsbunde. En elevationsbund er den platform, hvorpå madrassen ligger og som motoren hæver eller sænker enderne af madrassen med. Køber du en seng med to separate madrasser, vil den ene person for eksempel kunne sidde op og læse, mens den anden ligger ned – hvilket er praktisk, når den ene ønsker at sove før den anden er klar til det.

Engodnat.dk henviser til forhandlere af elevationssenge i målene 90x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 og 180x210 (bredde x længde – alle mål er angivet i centimeter).

Er du i tvivl om, hvilken seng du skal vælge? Lær at vælge den rigtige seng.