1. Hjem
  2. Madrasser
  3. Skummadrasser

Skummadrasser

Sammenlign priser på skummadrasser i målene 80x200, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200 og 180x200 (angivet i centimeter) fra forskellige forhandlere. Læs mere

Skummadrasser — Madrasser med Latex- eller Memory-skum

En skummadras er, som navnet antyder, en madras, der består af et skummateriale, som er velegnet til at sove på, og som bærer og understøtter din kropsvægt natten igennem. Madrasser af skum anvendes for eksempel til elevationssenge og sengerammer.

Skummadras
Skummadras
Overordnet set, findes der tre typer af skummaterialer, som bruges til madrasser af skum: Koldskum, Memory og Latex.

Koldskum
Koldskum er den traditionelle skumtype – du kender det måske som "skumgummi". Denne type giver ikke den samme liggekomfort, og understøtter ikke din kropsvægt på samme måde, som de moderne skum- og springmadrasser af Memory og Latex.

Memory-skum
Memory-skum et skummateriale, som formes via den kropsvarme, du naturligt afgiver i løbet af natten. Memory-skummet giver en god understøttelse af din kropsvægt, og aflaster kroppens udsatte områder. Hvis du har tendens til at blive afkølet i løbet af natten, er en madras med Memory-skum et godt valg, da det hjælper dig med at holde på varmen.

Latex
Latex er et gummimateriale, som udvindes fra naturen og som giver en god ventilation i løbet af natten. Netop da Latex er et naturligt skummateriale, er det allergivenligt og har dernæst en afkølende effekt – hvilket er praktisk, hvis du har tendens til at blive varm, når du sover.

Memory-skum og Latex bruges i øvrigt også til topmadrasser.

Skummadrasser vs. springmadrasser
Skummadrasser har ikke den samme bæreevne, som en springmadras, og derfor ikke giver alle en optimal ligekomfort. Vejer du mere end 95 kg, vil du sandsynligvis have større glæde af springmadrassens fjedersystem og fasthed. Skummadrasser har desuden en levetid på omkring 5 år, hvorimod springmadrasser holder i omkring 8-10 år.

Engodnat.dk henviser til forhandlere af skummadrasser i målene 80x200, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200 og 180x200 (bredde x længde – alle mål er angivet i centimeter).