1. Hjem
  2. Madrasser
  3. Springmadrasser

Springmadrasser

Sammenlign priser på springmadrasser i målene 80x200, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200 og 180x200 (angivet i centimeter) fra forskellige forhandlere. Læs mere

Springmadrasser — Madras med Pocket- eller Multipocket-fjedre

En springmadras er en madras med et fjedersystem, som bærer og understøtter din kropsvægt, og giver dig den nødvendige liggekomfort, når du sover. Netop fordi fjedrene har betydning for din liggekomfort, er det ikke underordnet, hvilke fjedre du vælger til springmadrassen.

Springmadras
Springmadras
Der findes overordnet set tre fjedersystemer til springmadrasser: Bonell, Pocket og Multipocket. Bonell er en traditionel fjedertype, som typisk anvendes i dobbeltfjedrede boksmadrasser eller i det nederste lag i en kontinentalseng.

Pocket- og Mulitpocket-fjedre anvendes ofte i moderne springmadrasser, som kræver større fleksibilitet, og er for eksempel velegnede til elevationssenge.

Fasthed og kropsvægt
Springmadrassens fasthed er den egenskab, der giver madrassen sin evne til at understøtte din kropsvægt. Derfor bør fjedersystem og fasthed vælges ud fra vægten af den person, som skal benytte den, og ikke ud fra hvilke fjedre, der giver den hårdeste springmadras.

Du har måske hørt, at »personer med dårlig ryg kan have godt af at sove på en hård madras« – det er en myte, som ikke bør have indflydelse på dit valg af fjedre, fasthed eller madras.Når du vælger madrassens fasthed, bør du i stedet tage udgangspunkt i din kropsvægt:

  • Vejer du under 75 kg, vil Pocket-fjedre med medium fasthed være passende.
  • Vejer du mellem 75 og 95 kg, vil Pocket-fjedre med fast fasthed være passende.
  • Vejer du over 95 kg, vil Multipocket-fjedre med fast fasthed være passende.

Bemærk: hvis I er to, som skal sove i sengen, er det vigtigt, at I vælger den springmadras og fasthed, som passer til jeres individuelle kropsvægt. Det kan derfor være nødvendigt at vælge madrasser med forskellige fastheder.

Komfortzoner
Nogle springmadrasser har indlagte komfortzoner, som er områder i madrassen med en ekstra hård fjedring. Formålet med komfortzonerne er at give udsatte områder af kroppen en bedre understøttelse – herunder områderne nakke, skuldre, ryg, lænd og hofter.

Engodnat.dk henviser til forhandlere af springmadrasser i målene 80x200, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200 og 180x200 (bredde x længde – alle mål er angivet i centimeter).

Læs yderligere information om, hvordan du vælger den rigtige springmadras.