1. Hjem
  2. Madrasser
  3. Topmadrasser

Topmadrasser

Sammenlign priser på topmadrasser i målene 90x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 og 180x210 (angivet i centimeter) fra forskellige forhandlere. Læs mere

Topmadrasser — Latex eller Memory i sengens øverste lag

En topmadras er sengens øverste madraslag, og er den madras du er i tættest kontakt med, når du ligger i sengen. Derfor er det vigtigt, at du vælger en topmadras i det materiale, som passer bedst til dig og din krop.

Topmadras – det øverste madraslag i en seng
Topmadras
Som udgangspunkt produceres topmadrasser i to typer af materialer med hver deres egenskaber: Latex eller Memory-skum.

Memory-skum
Memory-skum et syntetisk skummateriale, som "husker" din kropsform via den kropsvarme, du naturligt afgiver i løbet af natten. Memory-skummet giver en god understøttelse, og aflaster kroppens udsatte områder. Har du desuden tendens til at blive afkølet i løbet af natten, hjælper en Memory-madras dig med at holde på varmen.

Latex
Latex er et naturligt gummimateriale, som er ventilerende og giver en god åndbarhed natten igennem. Netop fordi Latex er et naturmateriale, er det allergivenligt og har desuden en afkølende effekt – hvilket er praktisk, hvis du har tendens til at blive varm, når du sover.

De topmadrasser, som Engodnat.dk henviser til, passer alle til de klassiske sengetyper: elevationssenge, kontinentalsenge og boksmadrasser med ben.

Værd at vide om topmadrasser
En topmadras holder i omkring 5 år, hvorefter den skal udskiftes. Herefter er den nedslidt, og giver ikke længere den samme støtte, som da den var ny. En topmadras kan være med til at gøre sengen blødere at ligge i, hvis du har købt en seng eller en madras, som senere viser sig at være for hård. Du kan benytte et skridsikkert underlag (som normalt lægges under gulvtæpper), hvis din topmadras har tendens til at rykke sig og ligge skævt på sengen.

Engodnat.dk henviser til forhandlere af topmadrasser i målene 80x200, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200 og 180x200 (bredde x længde – alle mål er angivet i centimeter).

Er du i tvivl om, hvilken topmadras du skal vælge? Læs mere om valg af topmadras.